Nieuws

Haarlem-Sjopper: ouderenvervoer in een nieuw jasje

‘Even gezellig met m’n vriendin naar de stad’, denkt Dientje (79). Kaarten in het bejaardentehuis is leuk, maar een middagje slenteren over de Grote Markt, de Vijfhoek en neerploffen op een leuk terrasje is helemaal een feestje voor de ouderen. Maar hoe komen ouderen die hulpbehoevend zijn op een snelle en veilige manier van A naar B? De Haarlem-Sjopper biedt uitkomst.
 
De Haarlem-Sjopper: vervoer voor ouderen
De Haarlem-Sjopper valt onder de noemer ‘aanvullend sociaal vervoer’. Ouderen worden geacht zelfredzaam te zijn in een tijd van snoeiharde bezuinigingen in de ouderenzorg. Bezuinigingen die ertoe leiden dat ouderen niet meer in staat zijn op een veilige manier zelfstandig een dagje naar familie, vrienden of de weekmarkt te gaan. Bezuinigingen die ertoe leiden dat ouderen in een sociaal isolement terechtkomen. Het vangnet van goede begeleiding en het behouden van zelfstandigheid valt weg, waardoor er voor ouderen niets anders opzit dan maar thuis te blijven.
 
De Haarlem-Sjopper als sociaal vangnet
Ouderen hoeven niet meer afhankelijk te zijn van de familie: als men ‘zomaar’ wil shoppen, gáán ze zomaar shoppen. Een abonnement voor de Haarlem-Sjopper is dus ook zo geregeld. Als men boven de leeftijd van 55 jaar is en niet meer in staat is om met het reguliere openbaar vervoer mee te gaan, komt men in aanmerking voor de Haarlem-Sjopper. Voor maar €8,50 per jaar (introductieprijs, het tweede jaar kost een jaarabonnement €15,-) en een eigen bijdrage van €1,- per enkele rit komt men waar men wilt in Haarlem. Een middagje kaarten aan de Grote Markt is dus zo geregeld. Uiteraard is de chauffeur ook zo behulpzaam om eventuele rollators op te bergen, de passagiers te helpen met in- en uitstappen en het maken van een gemoedelijk praatje.
 
Er is één maar...
De Haarlem-Sjopper bestaat nog niet. De Stichting Haarlem-Sjopper is druk op zoek naar donateurs en sponsoren om de opvallende bus te laten rijden. De stichting zet alles op alles om binnen aanzienlijke tijd de eerste passagier welkom te heten in de Haarlem-Sjopper. Een mijlpaal in de ouderenzorg in Haarlem, want we verbinden ouderen en nodigen ze uit om er eens lekker tussenuit te gaan. Een feestelijke dag voor de oudere, een feestelijke dag voor ons. De Haarlem-Sjopper verbindt - dat is alles wat we willen.
 
Hoe kunt u helpen?
De stichting hoopt dat u ook het belang van de Haarlem-Sjopper inziet. Zelfredzaamheid is een groot goed en de stichting wil die zo goed mogelijk stimuleren. Om dat ook daadwerkelijk te verwezenlijken zoeken we nog bijdragen. U kunt al een handje helpen door een donatie te storten op rekeningnummer NL67ABNA0455325405, t.a.v. Stichting Haarlem Sjopper. Voor overige vragen of opmerkingen kunt u terecht op www.haarlem-sjopper.nl of een mail sturen naar info@haarlem-sjopper.nl.
 
De Haarlem-Sjopper, omdat zelfredzaamheid gestimuleerd moet worden. Helpt u mee?

meer nieuwsberichten

Ons ondersteunen?

U kunt ons ondersteunen door een donatie te doen.

Deel hier uw bijdrage
Uw hulp aanbieden?

Wilt u de ouderen uit Haarlem een helpende hand bieden?

Wordt vrijwilliger
Deelnemen / lid worden?

Als alles helder genoeg is en u wilt lid worden, klik op onderstaand knop

Nu aanmelden
Vragen?

Neem contact met ons op via de contact pagina.

Naar contact pagina