Programma

De Haarlem-Sjopper is bij uitstek het vervoermiddel voor de oudere die wat minder ter been is, maar toch nog graag eropuit gaan. De senioren verdienen hun uitstapjes en Stichting Haarlem-Sjopper ondersteunt ouderen die naar de markt, de stad of vrienden willen. Haarlem-Sjopper is er voor u.

Lees onderstaande regels goed door. Voor u ligt weer een nieuwe programma. Wij hopen dat er ook deze keer weer voldoende in is te vinden waar uw belangstelling naar uitgaat.
 
Reserveren: Iedere maand heeft een “startdatum”, vanaf die datum kunt u zich opgeven voor een activiteit. De startdatum is 1 maart 2018. Als de aanvragen binnen zijn worden de reisjes verdeeld we proberen u dan ook zo spoedig mogelijk te informeren welke reisjes voor u geboekt zijn. Dit kan echter uiterlijk één week duren. Voor boekingen belt u, van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur  en van 13:00-16:00 uur naar het algemeen bekende telefoonnummers 023 – 2052319 Wanneer een activiteit vervalt, wordt u door ons geïnformeerd.
 
Vertrek en thuiskomst: U wordt van huis opgehaald en ook weer terug gebracht. De start- en eindtijd staan in het programma. Deze tijden kunnen naar behoefte worden aangepast, één dag voor vertrek wordt u door een vrijwilliger gebeld.
 
Prijs en betaling: U betaalt contant (gepast) of per pinpas (contactloos betalen)in de bus.  In de folder staat duidelijk vermeld wat inbegrepen zit bij de prijs. Alle prijzen zijn vermeld onder gebruikelijk voorbehoud.
 
Annuleren: Annuleren kan kosteloos tot 2 dagen voor aanvang van de activiteit. Bij annulering binnen 48 uur, moeten wij helaas kosten bij u in rekening brengen. Hiervoor krijgt u een factuur toegezonden. Een annulering kunt u per mail of per telefoon doorgeven: A. Op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur en van 13:00 tot 16:00 uur naar het algemeen bekende telefoonnummers 023 – 2052319 B. Bij geen gehoor mag u de voicemail inspreken.
Bepaalde uitstapjes gaan alleen door met een volle bus, dit staat vermeld.
Wilt u mee geeft u zich aub dan bijtijds op! (De prijzen betreffen een retour rit)

Voor een volledig overzicht van ons programma, kunt u deze in PDF downloaden via onderstaande link;

 
maandag
5 maart
Batavialand museum
In het museum van Batavialand nemen we je mee op een reis door de Nederlandse geschiedenis die 7000 jaar geleden begint. Wist je dat er toen al mensen woonden in het gebied dat nu Flevoland is? Je leert alles over deze geschiedenis in de tentoonstelling Oer! Het gebied dat nu Flevoland is heeft diverse gedaantes gehad. Waar het 7000 jaar geleden land was
( gaat alleen door met volle bus)
Van 12:00 uur
TOT 16:30 uur
Kosten € 7,00 Excl. lunch en drinken en entree
Museum kaart € 7,00 Excl. lunch en drinken en incl. entree
       
 
Dinsdag
6, 13,20 en 27 Maart 2018 &
3 ,10,17 en 24 April 2018
Boodschappenrit
U kunt zich gedurende de hele maand opgeven voor het boodschappen doen.
Voor een boodschappenrit moeten zich minimaal 3 personen aanmelden.
We gaan naar winkelcentrum Schalkwijk of de door uw gekozen winkelcentrum.
 
Van 12:00 uur
TOT 15:00 uur
Kosten € 4,00 Excl. lunch en drinken
       
 
Woensdag
7 maart 2018

 
Militair museum soest
Op de plek waar in 1913 de Luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht werd opgericht staat 100 jaar later het Nationaal Militair Museum. Een indrukwekkend gebouw met een spectaculair dak van 110 x 250 meter en 13 meter hoge glazen buitenwanden. ( gaat alleen door met volle bus)
Van 12:00 uur
TOT 16:00 uur
Kosten € 7,00 Excl. lunch en drinken en entree
Museum kaart € 7,00 Excl. lunch en drinken en incl. entree
       
 
Donderdag
8,22 maart 2018 &
5, 19 April 2018
De Dappermarkt Amsterdam
Het assortimentsaanbod op de Dappermarkt heeft een breed karakter.  De buurtmarkt heeft zich ontwikkelt tot een markt met een wereld aanbod.
( gaat alleen door met volle bus)
Van 12:00 uur
TOT 17:30 uur
Kosten € 8,00 Excl. lunch en drinken
       
 
Woensdag
14 maart
Dierentuin Animal Farm
Een kleine, toegankelijke Dierentuin!”Animal Farm mag zich sinds 2007 officieel dierentuin noemen. Niet de grootste dierentuin van Nederland. Op de Animal Farm komt u verschillende dieren tegen schildpadden, leguanen, neusberen, stekelvarkens, dwergmangoesten, diverse vogels en nog vele andere dieren. (Gaat alleen door met volle bus)
Van +/- 12:00 uur
TOT +/- 16:30 uur
Kosten € 10,00 Excl. lunch en drinken
       
 
maandag
12 maart
Boerderij Zorgvrij in Spaarnwoude
Midden in recreatiegebied Spaarnwoude bij Velsen-Zuid ligt informatieboerderij Zorgvrij. Hier kun je koeien aaien, melk tappen, kaas maken én vind je het informatiecentrum van recreatiegebied Spaarnwoude! Bijna altijd zijn er kalfjes, geiten, kippen, varkens en konijnen te zien. Op het terrein van Zorgvrij ligt restaurant Onder de Platanen. Hier kunt u een kopje koffie met iets lekkers nuttigen. ( gaat alleen door met volle bus)
Van +/- 12:00 uur
TOT +/- 17:00 uur
Kosten € 8,00 Excl. lunch en drinken
       
 
Woensdag
21 maart
Tropenmuseum Amsterdam
Het Tropenmuseum is een museum over mensen, gevestigd in een van de mooiste originele museumgebouwen van Nederland. Vanuit de monumentale Lichthal is er een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: negen vaste tentoonstellingen waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal laten zien en nieuwsgierig maken naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is ( gaat alleen door met volle bus)
Van +/- 12:00 uur
TOT +/- 17:00 uur
Kosten € 21,00 Incl. entree. Excl. lunch en drinken
Museum jaarkaart € 8,00 Vervoer Excl. lunch en drinken
       
 
Maandag
19 maart
Rondrit Zandvoort
In de bus een rondje Aerdenhout, Zandvoort, Bloemendaal, evt. het strand  ( gaat alleen door met volle bus)
Van 12:00 uur
TOT 17:00 uur
Kosten € 8,00  
       
 
Woensdag
28 maart
Molen de Adriaan
Een bezoek aan Molen de Adriaan duurt tussen 30 tot 60 minuten en bestaat uit de volgende onderdelen: een rondleiding door 5 verdiepingen van de molen duurt 30 tot 45 minuten en daarvoor of daarna een audiovisuele presentatie over de Spaarne rivier en haar bewoners in de afgelopen 300 jaar en/of een video over de windmolens van Haarlem.
Bent u slecht ter been dan is dit uitje niet geschikt i.v.m. trappen en geen lift.
( gaat alleen door met volle bus)
Van 12:00 uur
TOT 17:00 uur
Kosten € 6,00 Excl. lunch en drinken
       
 
Woensdag
4 april
Haarlemmermeer museum Cruquius

 
Verwonder je over de kracht van 19de-eeuwse stoomtechnieken en de eeuwenlange strijd tegen het water. Cruquius Museum vertelt het verhaal over de droogmaking van het Haarlemmermeer. ( gaat alleen door met volle bus) 

 
Van 13:00 uur
TOT 17:00 uur
Kosten € 8,00 Excl. lunch en drinken excl. entree
Museum jaarkaart € 8,00 Excl. lunch en drinken incl. entree
       
 
Maandag
2 april
Tweede Paasdag
 
Helaas hebben wij hier geen uitstapje
Van 12:00 uur
TOT 17:00 uur
Kosten € 0,00  
       
 
woensdag
11 april
Huizer Museum Huizen
Het Huizer Museum is een cultuurhistorisch museum, dat de geschiedenis van Huizen in beeld brengt, bewaart en beheert. Behalve een vaste presentatie en een fraaie klederdracht collectie zijn er wissel tentoonstellingen.
Van 12:00 uur
TOT 17:00 uur
Kosten € 9,00 Excl. lunch en drinken en entree
Museum jaarkaart € 9,00 Excl. lunch en drinken en incl. entree
       
 
Maandag
16 april
De Haarlemmer Kweektuin incl. kopje koffie
Het is niet alleen als vanouds een prachtig wandelpark met NME-activiteiten, inmiddels is er door de gevestigde ondernemers nog veel meer te zien en te beleven

 
Van 12:00 uur
TOT 17:00 uur
Kosten € 6,00 Incl. kopje koffie
       
 
Woensdag
18 april
Het Scheepvaartmuseum Amsterdam
Op een prachtige locatie in Amsterdam vind je Het Scheepvaartmuseum. Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. Hier is van alles te ontdekken over vijf eeuwen maritieme geschiedenis. Stap aan boord van De Zeereis, waar je een levensecht avontuur op zee beleeft. Sfeervolle objecttentoonstellingen zoals de Atlassen en de Navigatie-instrumenten tonen het beste uit een van de grootste maritieme collecties ter wereld. En vergeet niet het VOC-schip ‘Amsterdam’ te bezoeken waar je kunt ervaren hoe het vroeger was op een VOC-schip. Daarnaast kunt u nog een kopje koffie drinken in Het restaurant.
( gaat alleen door met volle bus)
Van 12:00 uur
TOT 17:00 uur
Kosten € 8,00 Excl. lunch en drinken en entree
museumjaarkaart € 8,00 Excl. lunch en drinken incl entree
       
 
Maandag
23 april
Intratuin Cruquius
 
Een ruim 10.000 m2 groot tuincentrum! Wij zijn dol op groen: prachtige Tuin- en Kamerplanten dus! Tussen het winkelen is een smakelijke tussenstop in Intratuin Tuincafé erg gezellig.
Van 12:00 uur
TOT 17:00 uur
Kosten € 5,00 Excl. lunch en drinken
       
 
woensdag
25 april
Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum opende, als Nationale Kunstgalerij, voor het eerst in 1800 zijn deuren. Het was toen gevestigd in het Huis ten Bosch in Den Haag. De collectie omvatte voornamelijk schilderijen en historische voorwerpen. In 1808 verhuisde het museum naar de nieuwe hoofdstad Amsterdam, waar het gevestigd werd in het Paleis op de Dam. ( gaat alleen door met volle bus)
Van 12:00 uur
TOT 16:30 uur
Kosten € 8,00 Excl. lunch en drinken en entree
museumjaarkaart € 8,00 Excl. lunch en drinken en incl. entree
       
 
Hopelijk zit er een activiteit voor u bij? Heeft u nog leuke ideeën schroom niet en meld het ons wie weet nemen wij dit mee in onze programma.

Met genoeg liquide middelen zullen er gratis uitstapjes worden aangeboden. Echter zijn wij een particulier initiatief en hopen wij op steun van de Haarlemse bevolking / bedrijfsleven. Door hier te klikken kunt u zien hoe u ook een handje kunt helpen aan het succes van de BoodschappenPlusbus. Wij hebben de ANBI status.

Ons ondersteunen?

U kunt ons ondersteunen door een donatie te doen.

Deel hier uw bijdrage
Uw hulp aanbieden?

Wilt u de ouderen uit Haarlem een helpende hand bieden?

Wordt vrijwilliger
Deelnemen / lid worden?

Als alles helder genoeg is en u wilt lid worden, klik op onderstaand knop

Nu aanmelden
Vragen?

Neem contact met ons op via de contact pagina.

Naar contact pagina