Programma

De Haarlem-Sjopper is bij uitstek het vervoermiddel voor de oudere die wat minder ter been is, maar toch nog graag eropuit gaan. De senioren verdienen hun uitstapjes en Stichting Haarlem-Sjopper ondersteunt ouderen die naar de markt, de stad of vrienden willen. Haarlem-Sjopper is er voor u.

Lees onderstaande regels goed door. Voor u ligt weer een nieuwe programma. Wij hopen dat er ook deze keer weer voldoende in is te vinden waar uw belangstelling naar uitgaat.
 
Reserveren: Iedere maand heeft een “startdatum”, vanaf die datum kunt u zich opgeven voor een activiteit. De startdatum is 4 juli 2018. Als de aanvragen binnen zijn worden de reisjes verdeeld we proberen u dan ook zo spoedig mogelijk te informeren welke reisjes voor u geboekt zijn. Dit kan echter uiterlijk één week duren. Voor boekingen belt u, van maandag t/m vrijdag van 13:30 tot 15:30.uur   naar het algemeen bekende telefoonnummers 023 – 2052319 Wanneer een activiteit vervalt, wordt u door ons geïnformeerd.
 
Vertrek en thuiskomst: U wordt van huis opgehaald en ook weer terug gebracht. De start- en eindtijd staan in het programma. Deze tijden kunnen naar behoefte worden aangepast, één dag voor vertrek wordt u door een vrijwilliger gebeld.

Prijs en betaling:
U betaalt contant (gepast) of per pinpas (contactloos betalen)in de bus.
In de folder staat duidelijk vermeld wat inbegrepen zit bij de prijs. Alle prijzen zijn vermeld onder gebruikelijk voorbehoud. Entree, consumpties en lunch zijn niet in de prijs inbegrepen, tenzij anders vermeld in het programma. U kunt natuurlijk altijd zelf een lunchpakketje meenemen.

Annuleren : - Afmelden voor een uitstapje kan tot twee dagen van te voren
1. Bij een annulering korter dan 2 dagen (48 uur) voor het uitje ontvangt u een nota ad € 10,-- administratiekosten. 1a. Indien vooraf door ons al een ticket is voldaan, dan betaalt u € 10,administratiekosten plús de kosten van het ticket.
2. Bij een annulering langer dan 2 dagen voor het uitje betaalt u geen administratiekosten. Echter, als vooraf door ons al een ticket is voldaan, ontvangt u wel een nota voor de kosten van dat ticket. Alleen bij acute gevallen wordt hiervan afgeweken.
 
WIJ WENSEN U GOEDE REIS EN HEEL VEEL PLEZIER! 
 

Voor een volledig overzicht van ons programma, kunt u deze in PDF downloaden via onderstaande link;

  Extra informatie
 
zomermaanden Vanwege de zomermaanden rijden wij beperkt i.v.m. de vakanties van de chauffeurs en begeleiders.
 
Bepaalde dagen rijden wij niet Dan worden de bussen ingezet voor (zorg )organisaties die de bussen huren.
Steun ons! Als u de BoodschappenPlusBus een warm hart toedraagt, kunt u ons project financieel steunen. Met het geld dat wij via sponsoren en de vrienden van de bus ontvangen kunnen we de bus ook in de toekomst laten rijden. Iedere bijdrage is zeer welkom!
Druk/portokosten Wij sturen iedere twee maanden ons programmaboekje wat veel kosten met zich meebrengt. Wij zouden erg content zijn met een bijdrage van 5,- euro om deze kosten te drukken. U kunt direct een kleine bijdrage storten op rekeningnummer NL67ABNA0455325405, t.a.v. Stichting Haarlem Sjopper onder vermelding Druk/portokosten.
Ophaaltijden Normaal gesproken zetten wij de tijden bij het uitje, het kan voorkomen dat een bedrijf hun programma omgooit, Wij hebben helaas te weinig mogelijkheden om alle leden na te bellen. Meestal hebben wij uitjes in de middag en gaat de bus rijden om 12:00 uur. Dan worden diegene opgehaald, hier gaat best veel tijd in zitten. Wordt u niet afgebeld dan kunt u er zeker van zijn dat de rit doorgaat. Wij willen u vriendelijk vragen niet in een gang te blijven zitten, maar blijft u dan thuis wij bellen aan zodra wij bij u zijn.
     
 
 
 
 
maandag 9 juli De Dapper markt Amsterdam
Het assortimentsaanbod op de Dapper markt heeft een breed karakter.  De buurtmarkt heeft zich ontwikkelt tot een markt met een wereld aanbod.
(gaat alleen door met volle bus)


 
Van 12:00 uur
TOT 16:00 uur
Kosten vervoer € 8,00 (contant/pin/contactloos)
       
 
Dinsdag
10 & 24 juli
Boodschappenrit
U kunt zich opgeven voor het boodschappen doen.
Voor een boodschappenrit moeten zich minimaal 3 personen aanmelden.
We gaan naar winkelcentrum Schalkwijk of gezamenlijk overleg opgegeven leden naar welk winkelcentrum u wilt.

 
Van 12:30 uur
TOT 15:00 uur
Kosten €4,00  (contant/pin/contactloos)
       
 
 
 
 
Dinsdag 17 Juli Boerderij Zorgvrij in Spaarnwoude
Midden in recreatiegebied Spaarnwoude bij Velsen-Zuid ligt informatieboerderij Zorgvrij. Hier kun je koeien aaien, melk tappen, kaas maken én vind je het informatiecentrum van recreatiegebied Spaarnwoude! Bijna altijd zijn er kalfjes, geiten, kippen, varkens en konijnen te zien. Op het terrein van Zorgvrij ligt restaurant Onder de Platanen. Hier kunt u een kopje koffie met iets lekkers nuttigen. ( gaat alleen door met volle bus)
Van +/- 12:00 uur
TOT +/- 16:00 uur
Kosten vervoer € 8,00 (contant/pin/contactloos)
       
 
woensdag 18 Juli Strand uitje Kijkduin( aangeboden door nationale Ouderenfonds)
U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee met gebak, gevolgd door een welkomstwoord van het Nationaal Ouderenfonds. Daarna kunt u lekker uitwaaien op het strand, met een strandrolstoel naar de zee of genieten van het uitzicht. Tussen de middag lunchen we gezamenlijk met een kopje soep, broodjes, melk of een fruitsap en fruit. Gedurende de lunch zal er muziek zijn. Daarna kunt u weer lekker het strand op, genieten op het terras of naar het Juttersmuseum op de Duin (indien geopend). U kunt gratis gebruik maken van strandrolstoelen en wij zorgen voor voldoende vrijwilligers die u kunnen helpen waar nodig. ( volle bus) ( voor 10 juli opgeven)
Van +/- 9:00 ophalen 11:00 uur aanwezig zijn in Kijkduin
TOT +/- 14:30 uur
Kosten vervoer € gratis (contant/pin/contactloos)
       
 
 
 
donderdag 19 Juli Rondrit Zandvoort
In de bus een rondje Aerdenhout, Zandvoort, Bloemendaal, evt. het strand  ( gaat alleen door met volle bus)
Van +/- 12:00 uur
TOT +/- 17:00 uur
Kosten vervoer € 8,00 (contant/pin/contactloos)
       
               
Donderdag 26 Juli Rondje Ringvaart regio Lisserbroek Leimuiden, buiten kaag
Rondje ringvaart en bezoek Palingrokerij G. Eveleens Leimuiderdijk 229, 2154 MN Burgerveen, Nederland  (Gaat alleen door met volle bus)
Van 12:00 uur
TOT 16:00 uur
Kosten vervoer € 8,00  
     
       
 
Woensdag 1 augustus De Haarlemmer Kweektuin incl. kopje koffie
Het is niet alleen als vanouds een prachtig wandelpark met NME-activiteiten, inmiddels is er door de gevestigde ondernemers nog veel meer te zien en te beleven
Van 12:00
TOT 16:00
Kosten vervoer € 6,00  
       
 
 
 
Donderdag 2 augustus Kathedrale Basiliek Sint BavO Haarlem
Velen gingen u al voor met een bezoek aan de Kathedraal. Het is een imposant en mystiek gebouw dat plots verschijnt tussen de bebouwing. En door de verschillende bouwstijlen die architect Joseph Cuypers heeft toegepast is er zowel van buiten als van binnen van alles te ontdekken.
Van 12:00 uur
TOT 16:00 uur
Kosten vervoer € 4,00  
entree € 5,00 Dit is inclusief toegang tot het Kathedraal Museum en een kopje koffie of thee.
     
       
 
Dinsdag
7 & 21 augustus
Boodschappenrit
U kunt zich opgeven voor het boodschappen doen.
Voor een boodschappenrit moeten zich minimaal 3 personen aanmelden.
We gaan naar winkelcentrum Schalkwijk of gezamenlijk overleg opgegeven leden naar welk winkelcentrum u wilt.

 
Van 12:30 uur
TOT 15:00 uur
Kosten €4,00  (contant/pin/contactloos)
       
 
 
 
Donderdag 16 augustus Orchideeën Hoeve oosterringweg 34 in Luttelgeest
Wandel via kronkelachtige paden onder de luchtwortels door en zorg dat jouw zicht op scherp staat. In deze Orchideeëntuin vind je namelijk niet alleen bijzondere orchideeën vastgeklemd op boomstammen of humusrijke takken, maar ook verscheidene tropische bloemen en planten. (gaat alleen door met volle bus)
Van 10:00 uur
TOT 16:00 uur
Kosten vervoer € 18,00  
Kosten entree € 13,00  
       
 
Donderdag 23 augustus Geitenboerderij Amsterdamse bos Nieuwe Meerlaan 4
1182 DB Amstelveen
Welkom bij Geitenboerderij Ridammerhoeve. Dit bedrijf ligt op een schitterende plek, midden in het Amsterdamse Bos. Naast geiten lopen er ook kippen, varkens, koeien en paarden rond. Bezoekers zijn welkom een kijkje te nemen in de stallen terwijl de werkzaamheden gewoon doorgaan
Excl. lunch en drinken
Van 12:30 uur
TOT 15:00 uur
Kosten vervoer € 6,00  (contant/pin/contactloos)
     
       
 
 
 
 
 
Woensdag 29 augustus Ikea winkel Haarlem
U wordt afgezet bij Ikea hier kunt u op uw gemak shoppen evt. kopje koffie drinken in restaurant Op afgesproken tijd wordt u weer opgehaald.
Van 12:00 uur
TOT 15:00 uur
Kosten vervoer € 5,00  (contant/pin/contactloos)
       

Hopelijk zit er een activiteit voor u bij? Heeft u nog leuke ideeën schroom niet en meld het ons wie weet nemen wij dit mee in onze programma.


 Met genoeg liquide middelen zullen er gratis uitstapjes worden aangeboden. Echter zijn wij een particulier initiatief en hopen wij op steun van de Haarlemse bevolking / bedrijfsleven. Door hier te klikken kunt u zien hoe u ook een handje kunt helpen aan het succes van de BoodschappenPlusbus. Wij hebben de ANBI status.

Ons ondersteunen?

U kunt ons ondersteunen door een donatie te doen.

Deel hier uw bijdrage
Uw hulp aanbieden?

Wilt u de ouderen uit Haarlem een helpende hand bieden?

Wordt vrijwilliger
Deelnemen / lid worden?

Als alles helder genoeg is en u wilt lid worden, klik op onderstaand knop

Nu aanmelden
Vragen?

Neem contact met ons op via de contact pagina.

Naar contact pagina