Programma

De Haarlem-Sjopper is bij uitstek het vervoermiddel voor de oudere die wat minder ter been is, maar toch nog graag eropuit gaan. De senioren verdienen hun uitstapjes en Stichting Haarlem-Sjopper ondersteunt ouderen die naar de markt, de stad of vrienden willen. Haarlem-Sjopper is er voor u.

Lees onderstaande regels goed door. Voor u ligt weer een nieuwe programma. Wij hopen dat er ook deze keer weer voldoende in is te vinden waar uw belangstelling naar uitgaat.
 
Reserveren: Iedere maand heeft een “startdatum”, vanaf die datum kunt u zich opgeven voor een activiteit. De startdatum is 8 januari 2018. Als de aanvragen binnen zijn worden de reisjes verdeeld we proberen u dan ook zo spoedig mogelijk te informeren welke reisjes voor u geboekt zijn. Dit kan echter uiterlijk één week duren. Voor boekingen belt u, van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur  en van 13:00-16:00 uur naar het algemeen bekende telefoonnummers 023 – 2052319 Wanneer een activiteit vervalt, wordt u door ons geïnformeerd.
 
Vertrek en thuiskomst: U wordt van huis opgehaald en ook weer terug gebracht. De start- en eindtijd staan in het programma. Deze tijden kunnen naar behoefte worden aangepast, één dag voor vertrek wordt u door een vrijwilliger gebeld.
 
Prijs en betaling: U betaalt contant (gepast) of per pinpas (contactloos betalen)in de bus.  In de folder staat duidelijk vermeld wat inbegrepen zit bij de prijs. Alle prijzen zijn vermeld onder gebruikelijk voorbehoud.
 
Annuleren: Annuleren kan kosteloos tot 2 dagen voor aanvang van de activiteit. Bij annulering binnen 48 uur, moeten wij helaas kosten bij u in rekening brengen. Hiervoor krijgt u een factuur toegezonden. Een annulering kunt u per mail of per telefoon doorgeven: A. Op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur en van 13:00 tot 16:00 uur naar het algemeen bekende telefoonnummers 023 – 2052319 B. Bij geen gehoor mag u de voicemail inspreken.
Bepaalde uitstapjes gaan alleen door met een volle bus, dit staat vermeld.
Wilt u mee geeft u zich aub dan bijtijds op! (De prijzen betreffen een retour rit)

Voor een volledig overzicht van ons programma, kunt u deze in PDF downloaden via onderstaande link;

 
Dinsdag
9, 16,23 en 30 januari 2018 &
6 ,13,20 en 27 februari 2018
Boodschappenrit
U kunt zich gedurende de hele maand opgeven voor het boodschappen doen.
Voor een boodschappenrit moeten zich minimaal 3 personen aanmelden.
gaan we naar winkelcentrum Schalkwijk
Op 16 januari gaat er een fotograve mee die leuke foto’s gaat maken. Hier hebben wij u toestemming voor nodig. Er is gelegenheid om een consumptie te gebruiken.
Wilt u naar een andere winkelcentrum bv centrum /noord geeft u dat aan.
Van 12:00 uur
TOT 15:00 uur
Kosten € 4,00 Excl. lunch en drinken
 
Woensdag
10 januari 2018


 
Kaasmuseum Alkmaar
Bovenin het prachtige monumentale waaggebouw in Alkmaar bevind zich het Hollandse kaasmuseum. Hier staan de twee bekendste kazen van Nederland centraal.
Van 12:00 uur
TOT 16:00 uur
Kosten € 12,00 Excl. lunch en drinken
Museum kaart € 8,00 Excl. lunch en drinken
       
 
Donderdag
11,18,25 januari 2018 &
1,8,15 en 22 februari
De Dappermarkt Amsterdam
Het assortimentsaanbod op de Dappermarkt heeft een breed karakter.  De buurtmarkt heeft zich ontwikkelt tot een markt met een wereld aanbod.
 
Van 12:00 uur
TOT 17:30 uur
Kosten € 8,00 Excl. lunch en drinken
       
 
Vrijdag
5,12,19,26 januari 2018 &
2,9, 16,23 februari 2018
Winkelcentrum Hoofddorp:
Hoofddorp Winkelstad is het bruisende hart van Haarlemmermeer waar winkelen, werken, wonen, uitgaan en cultuur uitstekend gecombineerd worden. Het winkelcentrum heeft een prachtige mix van landelijke winkelketens en lokale speciaalzaken
Van 13:00 uur
TOT 16:30 uur
Kosten € 8,00 Excl. lunch en drinken en loten
       
 
maandag
15  januari


 
Zaanse schans
De Zaanse Schans is een woon-werkgebied waarin de 18e en 19e eeuw herleven. Niet alle locaties zijn toegankelijk met een rolstoel of rollator.
( gaat alleen door met volle bus)
Van 12:00 uur
TOT 16:30 uur
Kosten € 10,00 Excl. lunch en drinken
       
 
Woensdag
17 januari
Dierentuin Animal Farm
Een kleine, toegankelijke Dierentuin!”Animal Farm mag zich sinds 2007 officieel dierentuin noemen. Niet de grootste dierentuin van Nederland. Op de Animal Farm komt u verschillende dieren tegen schildpadden, leguanen, neusberen, stekelvarkens, dwergmangoesten, diverse vogels en nog vele andere dieren.
Van +/- 12:00 uur
TOT +/- 16:30 uur
Kosten € 10,00 Excl. lunch en drinken
       
 
maandag
22 januari
Boerderij Zorgvrij in Spaarnwoude
Midden in recreatiegebied Spaarnwoude bij Velsen-Zuid ligt informatieboerderij Zorgvrij. Hier kun je koeien aaien, melk tappen, kaas maken én vind je het informatiecentrum van recreatiegebied Spaarnwoude! Bijna altijd zijn er kalfjes, geiten, kippen, varkens en konijnen te zien. Op het terrein van Zorgvrij ligt restaurant Onder de Platanen. Hier kunt u een kopje koffie met iets lekkers nuttigen. ( gaat alleen door met volle bus)
Van +/- 12:00 uur
TOT +/- 17:00 uur
Kosten € 8,00 Excl. lunch en drinken
       
 
Woensdag
24 januari
Tropenmuseum Amsterdam
Het Tropenmuseum is een museum over mensen, gevestigd in een van de mooiste originele museumgebouwen van Nederland. Vanuit de monumentale Lichthal is er een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: negen vaste tentoonstellingen waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal laten zien en nieuwsgierig maken naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is ( gaat alleen door met volle bus)
Van +/- 12:00 uur
TOT +/- 17:00 uur
Kosten € 21,00 Incl. entree. Excl. lunch en drinken
Museum jaarkaart € 8,00 Vervoer Excl. lunch en drinken
       
 
Maandag
29 Januari
Rondrit langs de sluizen van IJmuiden
In het restaurant “De Kop van de Haven”. kunt u voor eigen rekening, een kopje koffie drinken of van een verrukkelijke vissoep genieten. Het is best mogelijk dat een coaster, of een oceaanschip de haven binnenloopt. De rit er naar toe wordt al prachtig en gezellig! ( gaat alleen door met volle bus)
Van 12:00 uur
TOT 17:00 uur
Kosten € 18,00  
       
 
woensdag
31 Januari
Zandvoort visje eten
Verspreid over de boulevard staan diverse kramen uitnodigend op u te wachten met hun heerlijke visspecialiteiten. Of ze nu De Zeemeermin, Berg Vis Zandvoort of Boudewijns Visservice heten, u zult beslist aan uw trekken komen voor een heerlijk “harinkje” of een portie kibbeling! Met een prachtig uitzicht over het strand en de zee smaakt de vis toch het allerlekkerst.
( gaat alleen door met volle bus)
Van 12:00 uur
TOT 17:00 uur
Kosten €8,00 Excl. lunch en drinken
       
 
Maandag
5 februari
Molen de Adriaan
Een bezoek aan Molen de Adriaan duurt tussen 30 tot 60 minuten en bestaat uit de volgende onderdelen: een rondleiding door 5 verdiepingen van de molen duurt 30 tot 45 minuten en daarvoor of daarna een audiovisuele presentatie over de Spaarne rivier en haar bewoners in de afgelopen 300 jaar en/of een video over de windmolens van Haarlem.
Bent u slecht ter been dan is dit uitje niet geschikt i.v.m. trappen en geen lift.
( gaat alleen door met volle bus)
Van 12:00 uur
TOT 17:00 uur
Kosten € 6,00 Excl. lunch en drinken
       
 
Woensdag
7 februari
Haarlemmermeer museum Cruquius

 
Verwonder je over de kracht van 19de-eeuwse stoomtechnieken en de eeuwenlange strijd tegen het water. Cruquius Museum vertelt het verhaal over de droogmaking van het Haarlemmermeer. ( gaat alleen door met volle bus)  Graag op tijd boeken i.v.m. bestellen tickets!!!

 
Van 13:00 uur
TOT 17:00 uur
Kosten € 14,00 Excl. lunch en drinken incl. entree
Museum jaarkaart € 8,00 Vervoer excl. lunch en drinken
       
 
Maandag
12 februari
Kopje van Bloemendaal

 
Het Kopje van Bloemendaal is een 43 meter hoge duintop in Bloemendaal. Boven op het uitzichtpunt staat in het stenen tableau 51 meter als hoogte gegraveerd. Haarlem is van hieruit goed te zien en de zee ook, maar anno 2015 benemen bomen het uitzicht op IJmuiden en Amsterdam bijna volledig. Het Kopje grenst aan de Kennemerduinen en wandelpark Caprera.
( gaat alleen door met volle bus)
Van 12:00 uur
TOT 17:00 uur
Kosten € 8,00 Excl. lunch en drinken
       
 
woensdag
14 februari
Haven & Noordzee”-rondvaart
“Haven & Noordzee”-rondvaart is een educatieve en avontuurlijke vaartocht door de havens van IJmuiden en bij gunstig weer langs de Noordzeekust. De tocht voert ons langs de visafslag, de reddingsboten, de vissersschepen, de Duitse duikbootbunker uit de Tweede Wereldoorlog en de nautische verkeerstoren. Verder gaat de tocht langs het Forteiland, de sluizen van IJmuiden, Hoogovens en de pieren,
De boot vertrekt 14:00 en komt aan op de ligplaats aan de “Dankzij Terminal” aan het Sluisplein. Dit ligt aan de zogenaamde “Kop van de haven”. Op de boot kunt u. Aan boord verkopen zij verse koffie en thee. ( gaat alleen door met volle bus)  Graag op tijd boeken i.v.m. bestellen tickets!!!

 
Van 12:00 uur
TOT 17:00 uur
Kosten € 20,00 Excl. lunch en drinken incl. ticket
       
 
Maandag
19 februari
De Haarlemmer Kweektuin incl. kopje koffie
Het is niet alleen als vanouds een prachtig wandelpark met NME-activiteiten, inmiddels is er door de gevestigde ondernemers nog veel meer te zien en te beleven

 
Van 12:00 uur
TOT 17:00 uur
Kosten € 6,00 Incl. kopje koffie
       
 
Woensdag
21 februari
Het Scheepvaartmuseum Amsterdam
Op een prachtige locatie in Amsterdam vind je Het Scheepvaartmuseum. Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. Hier is van alles te ontdekken over vijf eeuwen maritieme geschiedenis. Stap aan boord van De Zeereis, waar je een levensecht avontuur op zee beleeft. Sfeervolle objecttentoonstellingen zoals de Atlassen en de Navigatie-instrumenten tonen het beste uit een van de grootste maritieme collecties ter wereld. En vergeet niet het VOC-schip ‘Amsterdam’ te bezoeken waar je kunt ervaren hoe het vroeger was op een VOC-schip. Daarnaast kunt u nog een kopje koffie drinken in Het restaurant.
( gaat alleen door met volle bus)
Van 12:00 uur
TOT 17:00 uur
Kosten € 16,00 Excl. lunch en drinken
museumjaarkaart € 8,00 Vervoer 8,00 Excl. lunch en drinken
       
 
Maandag
26 februari
Intratuin Cruquius
 
Een ruim 10.000 m2 groot tuincentrum! Wij zijn dol op groen: prachtige Tuin- en Kamerplanten dus! Tussen het winkelen is een smakelijke tussenstop in Intratuin Tuincafé erg gezellig.
Van 12:00 uur
TOT 17:00 uur
Kosten € 6,00 Excl. lunch en drinken
       
 
woensdag
28 februari
Geitenboerderij Ridammerhoeve
 
Geitenboerderij Ridammerhoeve is een biologische boerderij waar geitenmelk in de kaaskelder wordt verwerkt tot diverse soorten kaas, yoghurt, karnemelk, boter, kwark en zelfs ijs. Bij de boerderij is ook een moestuin waar biologische groenten en kruiden worden verbouwd. Producten van de boerderij zijn te koop in de boerderijwinkel.
Van 12:00 uur
TOT 16:30 uur
Kosten € 10,00 Excl. lunch en drinken
       
 
Hopelijk zit er een activiteit voor u bij? Heeft u nog leuke ideeën schroom niet en meld het ons wie weet nemen wij dit mee in onze programma.


  Wij hopen op een goed 2018!!!
 

Met genoeg liquide middelen zullen er gratis uitstapjes worden aangeboden. Echter zijn wij een particulier initiatief en hopen wij op steun van de Haarlemse bevolking / bedrijfsleven. Door hier te klikken kunt u zien hoe u ook een handje kunt helpen aan het succes van de BoodschappenPlusbus. Wij hebben de ANBI status.

Ons ondersteunen?

U kunt ons ondersteunen door een donatie te doen.

Deel hier uw bijdrage
Uw hulp aanbieden?

Wilt u de ouderen uit Haarlem een helpende hand bieden?

Wordt vrijwilliger
Deelnemen / lid worden?

Als alles helder genoeg is en u wilt lid worden, klik op onderstaand knop

Nu aanmelden
Vragen?

Neem contact met ons op via de contact pagina.

Naar contact pagina